Budokan/da

From Genseipedia
Jump to: navigation, search
Languages English • dansk

Budokan lå på Strøget i København, indtil det lukkede permanent i 1989. Budokan blev ledet af Bent Jakobsen. I Budokan blev der undervist i flere forskellige slags Kampkunst herunder Karate, Judo og Jiu-Jitsu.

Karate[edit]

Primære artikel: Yukio Tonegawa

Da Yukio Tonegawa første gang henvendte sig i Budokan, var der ikke oprettet karate-hold. Yukio Tonegawa og Bent Jakobsen indgik derfor aftale om, at Yukio Tonegawa kunne starte træning i karate i Budokan. Yukio Tonegawa underviste i stilarten Shinen-ryu, hvilket var det navn han selv gav stilarten. Shinen-ryu eksisterer ikke udenfor Danmark, heller ikke i Japan, idet Yukio Tonegawa aldrig har åbnet en klub eller undervist i Japan. Shinen-ryu eksisterer kun i Danmark, hvor Yukio Tonegawa har boet og opholdt sig i årene 1967-1976. Shinen-ryu blev senere i 1976 overtaget af Bent Jakobsen, da Yukio Tonegawa forlod Danmark. Bent Jakobsen førte stilarten videre og stilarten blev trænet og undervist i Budokan frem til 1989. Som assisterende træner havde Bent Jakobsen en af sine elever Ahcene Bendjazia, der i en årrække hjalp til med undervisningen på Budokan indtil dennes lukning i 1989.

Klubber[edit]

Fra Budokan er udsprunget en del klubber igennem årene. Disse er bl.a. Slagelse Karate Klub, Amager Karate Klub, Nørrebro Karate Klub, Genbukai, Gladsaxe Karate Klub, Stenlille Karate Klub m.fl. Kun ganske få af disse klubber eksisterer i dag.