Peter Lee opnår gradueringslicens til 4.dan/da

From Genseipedia
Jump to: navigation, search

Under et møde afholdt i Kunihiko Tosas hjem i Tokyo, Japan fredag d. 29. juni 2012 kl. 10:30 (dansk tid kl. 03:30), blev det annonceret, at Peter Lee nu må graduere til og med 4.dan. Det er første og eneste gang nogensinde, at en europæer har opnået gradueringslicens til så høj en grad indenfor Genseiryu. Gradueringslicensen er udstedt af Genseiryu Karate-do International Federation (GKIF). Peter Lee er den eneste i Europa der har licens til at graduere dan-grader.

Peter Lee startede sin første officielle klub i Høng d. 24. oktober 1988, og har trænet karate i mere end 30 år. Peter Lee mødte første gang Kunihiko Tosa d. 6. maj 1996 under et arrangement i København. Året efter rejste Peter Lee til Japan, hvor han siden har trænet og boet i sammenlagt mere end 3 år. Under alle ophold har træningen hver gang omfattet både privat undervisning og træningslejre samt træning og undervisning på de almindelige hold m.m. Under sit træningsophold i sommeren/efteråret 2009, blev Peter Lee som den eneste i Europa nogensinde gradueret 6.dan.

Kunihiko Tosa er i dag 80 år (1. januar 2012), men trods sin høje alder både underviser og træner Kunihiko Tosa stadig selv hver dag. Kunihiko Tosa er således en evig inspiration til os alle om, at et aktivt liv med Genseiryu Karate ikke kun er godt som selvforsvar, men også et middel til at bevare et godt helbred i en høj alder.

Noter[edit]

  • Oprindeligt udgivet på www.genseiryu.dk 29. juni 2012. Flyttet til Genseipedia 29. august 2020.