Peter Lee gradueret 6.dan i Japan/da

From Genseipedia
Jump to: navigation, search

Chefinstruktør og landstræner for Genseiryu i Danmark, Peter Lee, har sommeren over været i Japan, hvor han for nyligt har afsluttet endnu et langt træningsophold på 4½ måned. Træningen foregik i Genseiryu's Honbu Dojo (hovedkvarter), som ligger i Saitama, der grænser op til Tokyo. Opholdet blev afsluttet med en graduering i Honbu Dojo søndag d. 11. oktober, hvor Peter Lee som den første og hidtil eneste europæer nogensinde bestod gradueringen til 6.dan.

Træningen[edit]

Træningen foregik dagligt fra kl. 10:00-12:00, startende med opvarmning ved egen foranstaltning fra kl. 09:30, og afsluttet med udstrækning og nedkøling efter endt træning fra kl. 12:00. Fra kl. 15:00-19:30 hjalp Peter Lee til med den ordinære undervisning af elever fra og med 3 år. Kl. 19:30-22:00 var det tid til de voksne medlemmers regulære træning, hvor Peter Lee primært selv deltog i træningen men alt efter behov også hjalp til med undervisningen. En typisk dag bestod således af 8-9 timers træning og undervisning i ikke mindre end 35-40 graders varme på de varmeste dage. Træningen er hård og ekstremt fysisk krævende i sig selv, men 35-40 graders varme gør det bestemt ikke lettere.

Gasshuku (træningslejr)[edit]

For første gang nogensinde var Peter Lee også med på den årlige japanske Gasshuku (træningslejr), hvor langt over hundrede elever deltog. Det utroligt velkvalificerede team på omkring 10 instruktører styrede med hård disciplin undervisningen hele lejren igennem. Peter Lee hjalp også her til med undervisningen af primært voksne sortbælter med grader fra 3.dan til og med 6.dan. Træningslejren startede med fælles buskørsel tidligt fredag morgen og sluttede søndag eftermiddag med hjemkomst ca. kl. 19:00.

En lang men særdeles lærerig weekend der sent vil blive glemt.

Graduering[edit]

Træningsopholdet blev d. 11. oktober afsluttet med Peter Lee's deltagelse i den ordinært planlagte graduering sammen med de øvrige japanske medlemmer. I gradueringspanelet sad følgende shihan:

   Kunihiko Tosa, 9.dan.
   Yohimitsu Furuya, 8.dan.
   Akira Miyauchi, 8.dan.
   Nobuo Yaguchi, 7.dan.
   Ryuji Sugita, 7.dan.

Pensum består til 6.dan primært af tre ting: 1) En valgfri Shitei Kata. 2) En valgfri Genseiryu Kata. 3) Bunkai og praktisk anvendelse. Da gradueringen foregik i Japan, og det stadig er sjældent at møde en japaner der snakker tilstrækkeligt engelsk, skal hele gradueringen fra start til slut aflægges på japansk. Under pkt. 1 og 2 skal der ikke snakkes så meget, men der skal udføres kata på meget højt niveau. Under pkt. 3 skal de valgte kata fra pkt. 1 + 2 opdeles i de enkelte teknikker og langsomt vises overfor en modstander med detaljeret forklaring af teknikkernes navne, brug og praktiske anvendelse. Til sidst skal det hele så vises i fuld hastighed med præcision og overblik.

Ventetid[edit]

Efter afsluttet graduering måtte Peter Lee ligesom de øvrige japanske deltagere vente et par dage på resultatet af gradueringen. Der blev derfor bidt en del negle i de to dage ventetiden varede, og der blev åndet lettet op, da Akira Miyauchi under formiddagens træning tirsdag d. 13. oktober annoncerede, at Peter Lee som den første og hidtil eneste nogensinde i Danmark såvel som resten af Europa havde bestået gradueringen til 6.dan i Genseiryu.

Noter[edit]

  • Oprindeligt udgivet på www.genseiryu.dk 13. oktober 2009. Flyttet til Genseipedia 29. august 2020.