Genseiryu Karate-do Kyohan/nl

From Genseipedia
Jump to: navigation, search

Genseiryu Karate-do Kyohan (玄制流空手道教範) is het eerste boek over Genseiryu Karate, bestaand uit twee delen, waarvan deel II als eerst is gepubliceerd. Het woord Kyohan betekent letterlijk Tekstboek.

Genseiryu Karate-do Kyohan 1[edit]

Dit deel van de Genseiryu Karate-do Kyohan series is onderweg. Het zal de basis van het Genseiryu Karate-do bevatten. Volgens het voorwoord van Kunihiko Tosa in deel 2 - Kata Collectie zal het volgende boek (deel 1 dus) gaan over basis technieken (Kihon Gyogi), basis kata, voorafgesproken gevecht (Yakusoku Kumite), zelfverdedigingstechnieken (Goshin Jutsu) en klassieke martial arts (Kobudo).

Genseiryu Karate-do Kyohan 2 - Kata Collection[edit]

Genseiryu Karate-do Kyohan 2 - Kata Collection is het eerste geschreven boek waarin het Genseiryu centraal staat. Het is geschreven door Kunihiko Tosa, rond de periode van 1982-1984 en is uiteindelijk gepubliceerd in 1984 door Shureido. Aangezien er auteursrechten over de tekstboek zijn, zal het vanzelfsprekend zijn dat er geen letterlijke teksten, afbeeldingen, etcetera, overgenomen worden.

Voorwoord[edit]

In het boek heeft Kunihiko Tosa een voorwoord toegewijd aan de mensen die hem geholpen hadden met zowel het maken van dit boek als in zijn leven. Ook schreef Seiken Shukumine een voorwoord, toegewijd aan de mensen die het (Genseiryu) karate beoefenen. Hij schreef dat het trainen van kata van essentieel belang is, in het trainen en het begrijpen van karate. Seiken Shukumine was overigens ook technische adviseur, tijdens het maken van het boek.

Inhoud[edit]

Het boek bevat afbeeldingen en beschrijvingen over negen geavanceerde kata van het Genseiryu. Dit zijn de afgebeelde kata:

Bij elk kata is wat achtergrondinformatie toegevoegd. Deze zijn ook te lezen op de website van Genseiryu Europa.

Links[edit]